Banaani-pähkinä-suklaamuffinssit

Tässäpä vinkki kaikille, jotka harrastavat leipomista pienten apukokkien kanssa: muffinsseja on tosi nastaa tehdä kolmevuotiaan avustuksella. Paperimuottien asettelu muffinssipellille on juuri sopivaa askartelua pienille sormille, ja taikinan sekoittaminenkin onnistuu hienosti. Taikinan annosteleminen vuokiin on lisäksi hauska tehdä yhdessä.

Koska esikoisemme on maitoallergian vuoksi paraikaa myös vehnättömällä dieetillä, sekoitimme ensin taikinan kaikki muut ainekset ja erotimme sitten osan, johon laitettiin gluteenitonta kaurajauhoa. Isompi osa tehtiin tavallisilla venhäjauhoilla. Molemmista tuli hyviä. Poikkeuksellisesti pikkukokki jopa itsekin söi tekeleitään.

Perusmuffinssitaikina
n. 20 muffinssia

2 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl kauramaitoa
150 g maidotonta margariinia sulatettuna
6 dl vehnäjauhoja (tai puhdaskaurajauhoja + 1 rkl psylliumjauhetta)
2,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti mukaan muut ainekset. Jaa taikina lusikalla muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes kunnolla kohonneita ja kullanruskeita.

Taikinaan voi laittaa mausteeksi mitä mielikuvitus vain keksii. Tällä kertaa laitoimme
2 rkl kaakaojauhetta
n. 1 dl hasselpähkinärouhetta
1 kypsä muussattu banaani
2 tl vaniljasokeria

Vaniljasokeri lisätään samaan aikaan tavallisen sokerin kanssa. Banaani ja pähkinärouhe kannattaa sekoittaa taikinaan ennen jauhojen lisäämistä. Kaakaojauhe sekoitetaan ensin jauhojen kanssa ennen taikinaan lisäämistä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Banaani-pähkinä-suklaamuffinssit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.