Käyn usein lounaalla nepalilaisissa ravintoloissa, ja toisinaan iskee innostus kokeilla samantapaista ruokaa myös kotikeittiössä. Tämä linssi-papumuhennos on mukaelma nepalilaispaikoissa usein tarjottavasta pöperöstä, joka kuuluu suosikkeihini.
Kermainen linssi-papumuhennos (maidoton)
riittää 2 aikuiselle 2 päiväksi
valmistusaika n. 30 min
2 dl punaisia linssejä
1 tlk ruskeita papuja (säilöttyjä)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
curryjauhetta, garam masalaa, jauhettua korianteria
tomaattipyrettä
suolaa
chilikastiketta (esim. sriracha)
2 tl ohrakasta
2 dl kaurakermaa
Laita linssit hetkeksi likoamaan. Kuori ja pilko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Kaada paistokasariin iso loraus rypsiöljyä, ja lisää n. 1,5 tl curryjauhetta, n. 1 tl garamn masalaa ja n. 1 tl korianteria sekä sipulinpalat ja murskatut valkosipulit. Kuullota.
Huuhtele linssit, lisää pannulle ja sekoita kunnolla mausteiden kanssa. Lisää sen verran vettä, että linssit peittyvät kunnolla. Lisää n. puoli tuubia tomaattipyrettä sekä suolaa ja chilikastiketta maun mukaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa.
Huuhtele pavut ja lisää pannulle. Sekoita ohrakas kaurakermaan ja lisää pannulle. Sekoita kunnolla ja kuumenna, kunnes soosi sakeutuu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja chilikastiketta.
Tarjoa täysjyväriisin kanssa.