Jos tästä maitoallergiahässäkästä jotakin hyötyä on, niin ainakin se, että koko perheen ruokavalio muuttui kertaheitolla sydänystävällisemmäksi. Enää ei nimittäin pysty lataamaan joka ruokaan tuplatriplajuustoa.
Yksi kevennyksen kokeneista ruokalajeista on makaronilaatikko, jonka aiemmin tein triplajuustokastikkeella, mutta nyt on siirrytty muna-kauramaitoseokseen. Ihan hyvää se on näinkin, vaikka rapsakkaa juustokuorrutusta kyllä muistelen haikeana.
Maidoton (ja juustoton) tonnikalamakaronilaatikko
riittää 2 aikuiselle ja 2 lapselle 3 päiväksi
valmistusaika n. 50 min
n. 700 g tummia makaroneja
sipuli
3 prk tonnikalaa paloina vedessä
3 prk sitruunatäytteisiä oliiveja
4 dl kauramaitoa
2 dl kauraruokakermaa
4 munaa
tilliä, suolaa, mustapippuria
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja pilko sipuli. Ruskista öljyssä paistinpannulla.
Valuta säilöntäneste oliiveista ja leikkaa oliivit puoliksi. Valuta neste pois myös tonnikalapurkeista.
Sekoita keitettyjen makaronien joukkoon sipulit, oliivit ja tonnikala. Mausta tillillä ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää suolaa, jos tarvis. Kaada seos isoon uunivuokaan.
Sekoita kauramaito, kaurakerma ja munat erillisessä kulhossa. Kaada seos tasaisesti makaronien päälle. Paista uunissa keskitasolla 250 asteessa, kunnes munamaito on hyytynyt – n. 20 – 30 min.
[…] Maaliskuisessa postauksessani haikailin makaronilaatikon juustokastikkeen perään. Näytti siltä, että perheemme uusi maidoton elämä merkitsi hyvästejä bravuuriruualleni, makaronilaatikolle triplajuustokastikkeella. Vaan eipäs olekaan hätä tämän näköinen. Kesällä tutustuin pariinkin maidottomaan juustoon, ja niistäpä saakin varsin pätevän juustokastikkeen, jota voi käyttää makaronilaatikossa. Toimii varmaankin myös lasagnessa, vaikka sitä en ole vielä kokeillut (en ikinä saa lasagnea onnistumaan). […]
[…] nimeen. En ihmettele, sillä ainakin pizzajuusto maistui ja tuntui ihan juustolta. Raastoin juustoa makaronilaatikon kastikkeeseen ja ripottelin päälle kuorrutteeksi. Violife suli juustokastikkeeseen kunnolla, […]