Sakari Haukka, otaksun

Mitä tekemistä tamperelaisella ex-kunnallispoliitikolla on makaroniruuan kanssa? Eipä juuri mitään. Mutta niinpä vain hänen nimensä on päätynyt yhteen perheemme kestosuosikkiresepteistä.

Anopillani oli aikoinaan tapana kokata herkullista paprika-homejuustopastaa. Niinpä päivänä muutamana pyysin häneltä reseptin. Keittiön pöydällä lojui lappunen, johon olin aiemmin kirjoittanut Sakari Haukan nimen muistiin. Miksi, sitä en muista millään. Tuolle samalle lappuselle kirjasin ylös myös reseptin. Ja niin ruokalajin nimeksi vakiintui Sakari Haukka.

Sakari Haukka -pasta
riittää 2 aikuiselle 2 päiväksi

valmistusaika n. 15 min

2 vihreää paprikaa
vettä
1/2 kasvisliemikuutio
200 g aurajuustoa
2 dl ruokakermaa
iso nokare voita
1 rkl sokeria
nippu persiljaa

Kastike valmistuu sillä aikaa, kun pastavesi kuumenee ja pasta kiehuu.

Pilko paprikat pieniksi kuutioiksi. Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistokasarissa ja lisää paprikat pannulle. Pyöräytä paprikoita pannulla pari kertaa. Lisää joukkoon tilkka vettä ja puolikas liemikuutio. Sekoita, kunnes liemikuutio on liuennut veteen, ja anna paprikoiden hautua mausteliemessä kannen alla muutama minuutti.

Murenna aurajuusto paprikoiden sekaan ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Lisää kerma, voi ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna hautua kannen alla, kunnes pasta on valmista. Silppua persilja joukkoon juuri ennen tarjoamista.

Kastike sopii hyvin esimerkiksi penne-pastan tai tagliatellen kaveriksi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Sakari Haukka, otaksun

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.