Niitä näitä, kaalinpäitä

Kirjoitin pari viikkoa sitten juureksista postaillessani, että opiskeluaikana tuli syötyä usein juuresraastepihvejä. No, arvatkaapa vain, alkoiko taasen tehdä niitä mieli. Ei sitten muuta kuin tuumasta toimeen.

Juuresraastepihvit
Riittää 2 aikuiselle ja 2 lapselle 3 päiväksi

Valmistusaika reilu tunti

n. 500 g valkokaalia
iso sipuli
iso valkosipulikurkku
n. 500 g porkkanoita
4 isohkoa perunaa
3 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
3 dl korppujauhoja
timjamia, muskottipähkinää, suolaa, mustapippuria

Kuori sipuli. Paloittele kaali pienempiin osiin ja siisti pois kanta. Silppua kaali, sipuli ja valkosipulikurkku tehosekoittimiessa pieneksi silpuksi.

Kuori porkkanat ja perunat. Raasta ohueksi raasteeksi.

Sekoita kaikki silput ja raasteet keskenään isossa kulhossa. Lisää munat, kermaviili ja korppujauho. Mausta suolalla (n. 1 – 1,5 tl), mustapippurilla, muskottipähkinällä ja timjamilla (n. 2 tl). Sekoita tasaiseksi – tämä onnistuu parhaiten salaatinottimilla.

Kuumenna iso tilkka rypsiöljyä pannulla. Nostele ruokalusikalla pihvitaikinaa pannulle ja muotoile pihveiksi. Paista kannen alla kunnolla ruskeiksi molemmilta puolilta. Nostele valmiit pihvit kannelliseen astiaan, jossa pysyvät lämpiminä. Toista, kunnes kaikki taikina on käytetty.

HUOM! Prosessia nopeuttaa huomattavasti, jos voit käyttää kahta paistinpannua tai vaikkapa isoa teflonkattilaa paistinpannun kaverina. HUOM 2! Tarkkaile paistolämpötilaa. Ensimmäinen satsi kannattaa paistaa täydellä teholla, mutta pannun kuumennuttua kannattaa pienentää lämpöä. Sopiva voimakkuus on, kun pihveistä tulee kauniin ruskeita ja rapeita.

Tarjoile pihvit esim. perunamuusin tai lohkoperunoiden kanssa. Kermaviilikastikkeesta saa annokseen mukavan lisän:

Punainen kermaviilikastike
3 dl kermaviiliä
n. 1 rkl tomaattipyrettä
basilikaa, mustapippuria, suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita jääkaappiin vetäytymään muun ruuanlaiton ajaksi.

2 kommenttia artikkeliin ”Niitä näitä, kaalinpäitä

  1. […] Nyt sitten heti alkuun tiedoksi, että tämä ei ole sitä lajia purilaisresepti, jossa sämpylät ja pihvitkin pusataan itse alusta lähtien. Kun lounasaikaan alkaa nälkä kurnia, siinä ei tee mieli ryhtyä taikinaa kohottamaan. Mutta jos haluat tehdä oikein pitkän kaavan mukaan, löydät sämpyläreseptejä täältä (porkkana-kurpitsansiemen) ja täältä (oliivi). Erilaisia vegepihvejä löytyy myös useita: lampaankääpäpihvit, linssipihvit, kikherne-porkkanapihvit, soijalindströmit, juuresraastepihvit. […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.