Pasta homma, vol 2

Tällä viikolla onkin tullut syötyä makaronia oikein urakalla. Kolmen päivän makaronilaatikkomaratonin jälkeen vuorossa oli yksi perinteisistä pikaruuistani, oliivi-feta-valkopapupasta. Tämä valmistuu niin nopeasti, ettei ole kerta kaikkiaan mitään tekosyytä olla kokkaamatta.

Oliivi-feta-valkopapupasta
Riittää 2 aikuiselle 2 päiväksi

Valmistusaika n. 10 min

1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
1 prk säilöttyjä valkopapuja (HUOM! Ei tomaattikastikkeessa)
400g paseerattua tomaattia
1 prk vihreitä oliiveja paprikatäytteellä
200 g fetaa (aitoa kreikkalaista, könttinä)
basilikaa, mustapippuria

Kastike valmistuu sillä aikaa, kun pasta kiehuu.

Pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla ja lisää n. 1/2 tl paprikajauhetta sekä sipulit. Kuullota.

Valuta pavuista säilöntäneste pois ja huuhtele. Lisää pannulle, sekoita ja anna muhia mausteiden kanssa hetki.

Puolita oliivit ja leikkaa feta isoiksi kuutioiksi. (Kannattaa tosiaankin tehdä isoja kuutioita, koska muuten feta murenee kuuman kastikkeen seassa olemattomiin.)

Lisää paseerattu tomaatti ja oliivit paistinpannulle. Sekoita. Mausta basilikalla ja mustapippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes pasta on kypsää. Lisää fetakuutiot vasta juuri ennen tarjoilua.

HUOM! Kastikkeeseen ei kannata lisätä suolaa, sillä oliiveissa, fetassa, säilykepavuissa ja paseeratussa tomaatissa on yhteensä todella paljon suolaa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Pasta homma, vol 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.