Kiireisen päivän pelastus

Pastakastikkeista tuli meillä jo kauan sitten kiireisen työvikon helppoa ja nopeaa ruokaa. Yleensä teen sen verran reilun satsin, että sitä riittää pariksi päiväksi. Soijabolognese on todellinen kiireisen päivän pelastus, sillä sen saa rääpittyä kokoon perusaineksista, joita yleensä aina on kaapissa. Soosi valmistuu sillä aikaa, kun makaronit kiehuvat.

Tällä kertaa kuitenkin tein bolognesea ihan suunnitellusti ja lisäsin perusversion piristykseksi oliiveja. Hyvä vaihtoehto pieneen vaihteluun on myös aurinkokuivattu tomaatti.

Meidän lapset eivät aina ole mitään ylimpiä pastaruuan ystäviä, mutta tällä kertaa saatiin hilpeyttä ruokapöytään, kun yksivuotias söi bolognesepastaa autuaana molemmin käsin ja lopulta koko naama oli tomaattisoosin peitossa.

Tähänkään ruokaan en erikseen lisää suolaa, koska sitä on reilusti liemikuutiossa, paseeratussa tomaatissa ja oliiveissa.

Soijabolognese
Riittää 2 aikuiselle ja 3 lapselle 2 päiväksi

Valmistusaika n. 15 min

4 dl tummaa soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
5 dl kiehuvaa vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
400 g paseerattua tomaattia (+ tarvittaessa vettä ja tomaattipyreetä)
350 g purkillinen kivettömiä kalamataoliiveja
rouhittua mustapippuria, basilikaa

Liuota liemikuutio kiehuvaan veteen. Lisää soijarouhe veden joukkoon. Sekoita ja anna seistä hetki.

Kuori ja pilko sipuli. Kaada paistokasariin loraus rypsiöljyä ja ripottele öljyn sekaan n. 1 tl paprikajauhetta. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet, lisää sipulinpalat ja kuumenna. Vähennä lämpöä heti, kun pannulla alkaa tiristä, jotta paprikajauhe ei kärvähdä. Kuullota hetken aikaa.

Valuta oliiveista neste pois ja hakkaa ne pikku palasiksi isolla veitsellä.

Valuta soijarouheesta ylimääräinen neste pois ja lisää rouhe pannulle. Sekoita kunnolla. Lisää paseerattu tomaatti ja oliivinpalaset ja sekoita. Jos kastike tuntuu liian jämäkältä, voit jatkaa sitä lisäämällä hieman vettä ja tomaattipyreetä. Rouhi sekaan hieman mustapippuria ja ripottele joukkoon reilusti basilikaa. Sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna sitten hautua miedolla lämmöllä kannen alla muutama minuutti.

Tarjoa kierteisten makaronien kuten fusillien kanssa. Sopii myös spagetin seuraksi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kiireisen päivän pelastus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.