Mikä katoaa lautaselta alle sekunnissa?

Ystäväperhe käväisi kylässä. Leivoimme esikoisen kanssa tarjottavaksi vilhelmiinakeksejä, jotka ovat kerrassaan mainio keksintö, sillä ne ovat sekä ihanan makuisia että helppoja ja nopeita valmistaa. Ja mikä parasta, ne sopivat lähes kaikille allergikoille, koska taikinaan ei tule kananmunaa tai pähkinää, ja voin voi korvata margariinilla maun kärsimättä. Gluteenitonta versiota en ole vielä kokeillut, mutta saattaisi sekin onnistua.

Keksit katosivatkin parempiin suihin alta aikayksikön.

Vilhelmiinat
Taikinasta tulee n. 40 keksiä

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää siirappi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Taikinasta pitäisi tulla murumaista.

Jaa taikina neljään osaan ja muotoile leivinpaperin päälle tasaisiksi, litteiksi pötkylöiksi. Paista 200 asteessa n. 12 – 15 min.

Leikkaa pötkylät heti uunista ottamisen jälkeen terävällä veitsellä viipaleiksi ja anna jäähtyä pellillä.

5 thoughts on “Mikä katoaa lautaselta alle sekunnissa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s